Tomatsalat med feta og pinjekerner

Surdejs baguette

 

Vi er mange her i familien, der er lykkelige for, bageenglen har slået sin kærlighed på surdej! 🙏😂 For det nyder vi virkelig godt af.
En af familiens favoritter er disse surdejs baguette, som bare kan bruges til SÅ mange skønne måltidet. F.eks. Små predinner hapsere med tigerrejer, eller Vegetarsandwich med barbequedressing.


Det skal du bruge til 3
 brød: 

325 g vand – ca 29˚

80 g groft speltmel

420 g fint hvedemel

200 g surdej

10 g groft salt

endvidere:

1 dl vand

Sådan skal du gøre:

kom vand op i røremaskinens skål sammen med surdej og rør surdejen ud i vandet. Kom spelt mel og hvedemel op i skålen og ælt dejen let sammen på din røremaskine Ved lav hastighed. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 minutter. Kom salt i dejen. Srku op for hastigheden og ælt dejen i ca. 8 min til Den er glat, smidig og har samlet sig om dejkrogen.

kom dejen i en ren bøtte smurt med lidt olivenolie. Læg først film over og så et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur. Kom dejen i køleskabet natten over.

Næste dag: Tag dejen ud fra køl. Del dejen i 3 stykker der hver vejer ca. 335 g (brug en vægt).

form brødene sådan: tag et stykke dej. Pres forsigtigt dejen ud i en rektangel, fold de to lange sider over hinanden, vend dejen om. Stram, tril og form brødet til den har den rigtige form (Lidt tynd ude i enderne og lidt tykkere på midten). Læg det formede brød på et meldrysset viskestykke og fold siderne op om brødet (se billede).
Gentag med de to andre brød. Kom en pizzasten eller et bagestål ind midt i ovnen (hvis ikke du har nogle af delene kommer du bare en bageplade i ovnen) og kom en bradepande ind nederst i ovnen. Tænd ovnen på 220˚ varmluft. Lad brødene hæve 1 time ved stuetemperatur.

Kom 1-2 brød på et stykke bagepapir. Lav 3 skrå snit på hvert brød og før dem ind på den varme pizzasten, bagestål eller bageplade. Kom 1 dl vand i bradepanden. Bag brødene i ca. 20 min. Skru op på 250˚ og bag yderligere brødende 5-10 min Til de er godt gyldne afhængig af ovn. Tag brødene ud af ovnen og afkøl på en rist.

Skru ovnen ned på 220˚ igen. Kom det sidste brød på et stykke bagepapir. Lav 3 skrå snit i brødet. Kom 1 dl vand i bradepanden. bag det sidste brød ca 20 min. Skru op på 250˚ og bag brødet yderligere 5-10 min til det er godt gyldent. Tag brødet ud og afkøl på en rist.

Bon appetit! 🔥🔥🔥

Reklame: Vi har haft olivenoliesmagning fra https://olivenolie.shop/ med netop disse baguette. Vi er blevet ret vilde med deres økologiske olivenolier, der oser af kvalitet! ✨✨

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsalat med feta og pinjekerner