Vegetar sandwich med spidskål og barbecuedressing

Tusind og én nats gulerodssalat

Nogle vil nok komme med postulatet, gulerodssalat og tusind og én nat ikke har noget med hinanden at gøre… MEN: Den her salat beskrives bare bedst som Tusind og én nat! Fuld af noter fra Orienten og perfekt ledsager til ALT med karry. Alle former for karry!

Jeg skal oprigtig tilstå, jeg med årene får mindre og mindre smag for karry.. men andre i familien kan jo godt lide det. Og når jeg så bare kan få tusind og én nats gulerodssalat til, hey så fungere det også for mig! 💃🏼🔥😎

Til dem der kunne have det stramt med koriander og mynte, vil jeg bare sige denne salat IKKE smager af sæbe eller tandpasta, og jeg faktisk ikke Kan lide mango.. men jeg kan i denne salat! Jeg tænker det er helhedsoplevelse af råvarerne sammen, der gør forskellen. Så giv den et skud!!

(I øvrigt kunne jeg selv først lide koriander som 35 årig… så der er håb for mange.. 😜)

Måske du også vil se vores opskrift på Ovnbagt laks med syrlig smørsauce som denne salat også passer perfekt til.

Det skal du bruge til 4 personer:

250 g revet gulerod

50 g saltede cashewnødder

3/4 moden mango i små tern

Dressing:

Saften fra 2 lime

1 tsk salt

1 tsk friskkværnet peber

1 1/2 spsk akaciesirup

1/2 rødløg i bittesmå tern

3 spsk finthakket koriander

2 spsk finthakket bredbladet persille

1/2 spsk finthakket mynte

pynt: 

Lidt bredbladet persille

Sådan gør du: 

Blan alle ingredienser til dressingen grundigt sammen. Smag til med salt, peber og akaciesirup. Lad den trække mens du forbereder de øvrige råvarer til salaten.

Riv gulerødderne eller brug færdigrevet fra pose. (Det er ok at være god ved dig selv!)

Skær mangoen ud i små tern.

Kom gulerødder, mango og cashewnødder ned i dressingen og vend det hele grundigt rundt. Det tager lidt tid, men det svarer sig at være omhyggelig med dressingen lægger sig om hver lille grøntsag.

Pynt med bredbladet persille og server.
Velbekomme! 😋🥕

Tip: Smager stadig skøn næste dag på madpakken evt med kolde kyllingespyd og et godt brød til. Så det kan betale sig at lave en stor portion 😉.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetar sandwich med spidskål og barbecuedressing